Psykologisk orienteringstränare

TEDESTRAND COACHING AB
www.psykologiskorientering.se
info@psykologiskorientering.se
073-810 82 35

tisdag 20 september 2011

Mobbning är ALLTID övergrepp!


"Jag möter människor, vuxna och barn med en dålig attityd allt för ofta. Dessa människor gör som vissa mobbare gör i exempelvis skolan. Man svarar korthugget negativt, alltid mot den personen vad som än sägs, och alltid avvisande.


Man nonchalerar också någons närvaro genom att aldrig se personen. Man pratar glatt med andra och utesluter "hatobjektet" på att mycket mycket fult sätt. Det här är är en av de absolut värsta fallen av omedvetenhet och bristande empati. 


Det är svaga människor innerst inne som har ett skal av hårdhet, självförtroende och hänsynslöshet. Vad beror det här på då?


Enligt min erfarenhet har man formats riktigt tokigt i sin barndom och man har aldrig fått hjälp med att korrigera beteendet. Tvärtom så har det eskalerat. Empatibristen är så allvarlig att man inte ser hur illa man gör människor. Och som alltid är det prägling som skapat ett kretslopp inom människan som är svårt att bryta. 


Det krävs en medveten och tydlig process för att bryta dessa obehagliga mönster. Jag vill att du som är drabbad av detta ska bli medveten om att det inte är ditt fel. Du har mött en människa som behöver hjälp men inte kan se det. Man kan försöka beskriva för personen hur man upplever det, inte säkert att det fungerar. Om det inte gör det, minimera eller avbryt kontakten. 


Ingen människa har rätt att bete sig på det här sättet. Dom som drabbas är ofta människor som är starka i grunden men också känsliga, och har en god avsikt"


Ett par föreläsningar som kan göra skillnad i ditt liv, företagets hälsa och framför allt för barnen i skolan:


http://tedestrandmetoden.se/media/4df7182a384e0.pdf
http://tedestrandmetoden.se/media/4df713ce166e0.pdf


Ha en bra dag och var inte en tillåtare som accepterar människor som behandlar andra illa, säg ifrån, stötta alltid offret. Sådan beteenden är allvarliga övergrepp som får människor att ta sitt liv ibland.


http://www.tedestrandmetoden.se


Anders Tedestrand

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar