Psykologisk orienteringstränare

TEDESTRAND COACHING AB
www.psykologiskorientering.se
info@psykologiskorientering.se
073-810 82 35

söndag 10 november 2013

Samtalet är komplext och svårt att hantera - hur ska då samtalet kunna lösa det komplexa?



Varför tror vi på samtalet som inte kan lösa svårare problem, hur kommer det sig? Hur kommer det sig att forskningsvärlden fortsätter söka lösningen i något som är vetenskapligt omöjligt?

- Det mest komplexa som människan deltar i är vanliga samtal, säger Jim Crutchfield. Hur kodar vi av meddelanden som andra människor lämnar till oss, hur kan vi egentligen förstå meningen med orden? Det är en verklig gåta.
http://fof.se/tidning/1998/7/att-ordna-kaos

Hur kan vi tro att det mest komplexa vi deltar i samtidigt ska vara lösningen för det än mer komplexa psyket när det sönderfallit - det är den största av gåtor som människan fastnat i.
Varför tror vi att andra metoder som använder alla möjliga ting från sockerbaserade piller till stenar som ska lösa våra livsproblem?

Varför tror vi på olika gudar som ordna till det vi stökat till själv på olika sätt genom att inte förstå hur psyket fungerar och ska återställas?

Varför tror vi på olika politiska partier och andra inriktningar som inte alls verkar ha koll på helheten och förvärrar alla områden från det sociala området till allas vår miljö?

Hur kommer det sig att de områden jag beskrivit ovan inte skapar något varaktigt bättre? Utan tvärtom blir både människan, samhället, ekonomin och miljön sjukare och sjukare.Mönstret som förbinder oss vid misslyckanden, lidanden och död avsaknaden av förståelsen om hur det ska lösas - utan den förståelsen först är vi fånge i våra gamla förest
ällningar.



Enligt min mening beror det på att vi inte förstår hur dessa komplexa problem ALLTID ska lösas.

Lösningen är enkel, kanske för enkel för att ta på allvar?

Lösningen, den felande länken är mycket svår att uppfinna och därför nästintill omöjlig att tänka sig.

Vem av er som läser detta kan tänka sig att en karta eller liknande som i grunden är generell skulle skapa en lösning och en förklaring av verkligheten och hur den ska förstås inom livsproblematikens område?

En karta eller liknande är en avbild av verkligheten och ger alltid möjlighet att se den enkla vägen istället för bara lösa delar och kaoset som dessa lösa delar står för och fortsätter skapa ju mer vi tror oss kunna få ihop det sönderfall som exempelvis skett i ett mänskligt psyke. Vi fortsätter att skapa kaos omedvetet inom och utanför oss själva och är handfallna när vi ska ta ansvar för vårt eget destruktiva kretslopp eller skapa det konstruktiva för andra.
Så en visuell överblick som jag skapat är lösningen för samtliga komplexa områden. Kartan kan sannolikt användas inom alla komplexa områden där människans tänkande är den drivkraft som är skillnaden mellan ordning och kaos.

Jag har skapat kartor, i grunden likadana kartor för att förebygga och lösa individuella problem oavsett psykiskt tillstånd - och för att lösa och förebygga mobbning oavsett sammanhang. Samma princip som för olika skogar, samma grundkarta men lite olika terräng. Terrängen är inte kartan. Terrängen kan inte övervinnas utan kartan, människan är inte briljant inom detta område utan måste ha något enkelt och överskådligt som leder processerna.

Kartan kan enkelt omformas för övriga komplexa områden genom att förändra tre parametrar - kartan i sig behåller alltid sin grundform eftersom principerna oavsett system där människan ska styra åt ett optimalt positivt utvecklande håll är grundläggande lika.

Vänta inte, människor lider och kanske du också - kontakta mig!!




Anders Tedestrand
Psykologisk orienteringstränare




www.tedestrand.se
info@tedestrand.se
mobil: +46738108235

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar