Psykologisk orienteringstränare

TEDESTRAND COACHING AB
www.psykologiskorientering.se
info@psykologiskorientering.se
073-810 82 35

torsdag 23 augusti 2012

Vad är det som är fel? Jag, terapeuten eller metoden?



http://www.terapisnack.com/topic/fungerar-inte-terapi-for-en-san-som-mig
citerar från ett av inläggen:

"Men jag känner mig så vilsen. Jag tycker inte att det fungerar. Är det terapiformen som inte passar mig? Är det terapeuten och jag som inte fungerar? Är det hennes metod som inte fungerar? Jag känner inte att jag kommer framåt och jag känner inte att jag vet vad vårt mål och vägen dit innebär"

Sannolikt många som känner igen sig oavsett om det är missbruk eller psykiska tillstånd man drabbats av.

Så vanligt med dessa upplevelser i "samtalsterapi och psykoterapi" Det är ingens fel. Utan en överblick är - och blir både terapeut och patient vilse och kommer inte igenom skogen. Samtalet kan endast beskriva små delar i taget, alldeles för mycket information för att hanteras av samtal. Kartan är ju inte "officiellt uppfunnen än" Men den finns i verkligheten. Hjälp gärna till att skapa opinion, informerar ditt landsting, din kommun och andra vårdgivare om att det finns något nytt som gör skillnad: http://tedestrandmetoden.se

Det som är riktigt sorgligt är att patienter som misslyckas pga. av att man inte kan lyckas kommer att anklaga sig själva och tillstånden förvärras. När man går till specialister förväntar man sig att få hjälp. När det inte infrias är smärtan och självskulden enorm.
Jag beskriver det mer detaljerat i denna video:
http://www.youtube.com/watch?v=2b-1EUZ5xc0&feature=plcp





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar