Psykologisk orienteringstränare

TEDESTRAND COACHING AB
www.psykologiskorientering.se
info@psykologiskorientering.se
073-810 82 35

torsdag 13 september 2012

Hur kan vi förstå det som inte uppfunnits?




HUR KAN VI FÖRSTÅ DET SOM ÄNNU INTE UPPFUNNITS?


Vi kan inte tänka om det som inte uppfunnits.

Vi kan inre relatera till det som inte uppfunnits.

Vi kan inte förstå det som inte uppfunnits. 

Om vi ska kunna ta till oss det som uppfunnits, och komma igenom vårt präglade tänk som styr oss oavsett verklighet eller illusion, måste vi först;


Möta känslan som säger att det inte är möjligt.

Möta känslan som säger det är fel.

Möta känslan som säger att det är omöjligt. 

Möta vårt automatiska motstånd som finns inbyggt i våra präglade tankar som skapar dessa känslor. Släppa prestige och självcentrerat tänkande "jag vet, jag kan" när resultaten är tvärtom. Uppbåda lite mod och kurage att utforska och våga pröva det sannolika. 

Därefter kan vi ödmjukt låta oss uppfyllas av det som uppfunnits och i en process kommer vi att se det uppenbara. Passivitet är att svika och låta människor dö.


Så länge de ansvariga blundar utan att ta reda på mer är det ett stort svek mot de man är satta att ta ansvar för. Det är inte maskiner, det handlar om människoliv. Allt utan ödmjukhet till det man inte vet är ett hån.

Fakta:

All komplexitet kräver en överblick för att övervinnas, en naturlag som är en del av det som vi människor inte kan trixa oss förbi.
Komplexitet kräver en och samma lösning, den överblick som ska leda processen måste vara en avbild av hela helheten, allt annat är kontraproduktivt och leder oss vilse.

Mångfald av olika metoder osv. som många ledande förståsigpåare för fram är den värsta illusionen, den är riktigt felaktig och leder till mer död. Mångfald gäller annat i livet, strumpor, kläder, cyklar, mat, teater, film, musik etc. här kan mångfald vara bra eftersom vi har olika smak.

Att lösa komplexa problem har ingenting med smak att göra. det har att göra med samma sak som att ta sig levande igenom en skog, och vad gäller där?? Däremot så kommer smaken att kunna användas och uppfyllas när den exakta kartan användes för att nå det målet för individen. Samma överblick, ingen mångfald här inte, den är dödlig.

Här är den, kartan som leder människor genom ångest, alkoholism, depressioner, ätstörningar och andra komplexa livsproblem. http://tedestrandmetoden.se/

När man har läst detta så fortsätter normalt det automatiska motståndet... varför skulle detta fungera bättre än ex kognitiv terapi eller 12-stegsmetod.

Svaret är mycket enkelt, dessa metoder har ingen överblick över helheten och kan därför inte nå de mål som är nödvändiga för att skapa en verklig och varaktig förändring för flertalet. I vissa enklare former av problem kan man i vissa fall lösa problem för fåtalet, men så ser det redan ut, lidandet är oerhört, dödsfallen är ohyggliga och så många förutom mörkertalen som också ska plussas på.

Tänk efter. Logiken i överblick är att terrängen och vägen blir supertydlig och klar mycket snabbt för den som sak lösa problemet, det är alltid den som har problemet som måste driva processen framåt! Kan vi inte visa en väg snabbt då är det oftast mycket kontraproduktivt, det driver människor till svårare tillstånd pga. misslyckanden eller tvångsmedicinering pga misslyckandet, döden närmar sig i förtid.

Den vetenskap som hittills finns visar just det jag skriver ovan, ovanligt snabba processer, vad kan det bero på?

Politiker, ansvariga, psykologer, psykiatriker, kommunansvariga för missbruksvård, landstingen med sin psykiatri och beroendevård. Hur länge tänker ni blunda för det uppenbara jag visar. Om ni inte förstår, vill ni veta mer? Det krävs engagemang och aktivt kontakt-tagande i så fall.

Jag kan inte ta ansvar för det. Jag kan bara visa den sanning som kommer att göra en skillnad som är en avgrund, avgrunden mellan liv och död.

Anders Tedestrand
http://tedestrandmetoden.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar