Psykologisk orienteringstränare

TEDESTRAND COACHING AB
www.psykologiskorientering.se
info@psykologiskorientering.se
073-810 82 35

måndag 19 november 2012

Vi är inte bra på att tänka utanför boxen trots dödliga konsekvenser!

Tänk vad svårt det är att tänka sig en karta inom psykologins område? Trots att det är en naturlag för komplex problemlösning!

Märkligt svårt, eller kanske inte så konstigt?

Hur har det sett ut inom andra områden innan kartan, ritningen, röntgen osv. fanns.

Tänk på hjärnkirurgerna innan röntgen fanns, sannolikt ingen som tänkte karta (röntgen) där heller. Om någon plötsligt sagt att man skapat en karta så att man såg hjärnan bakom skallbenet hade den personen blivit nonchalerad och ansedd som konstig med största sannolikhet. Präglade tankemönster är ohyggligt svår att bryta.

Utifrån det är det nog inte så konstigt att psykologer,politiker och andra med ansvar över psykiatri, psykologi och missbruksvård reagerar likadant.

Det låter sannolikt lika konstigt att någon skulle kunna skapa en karta över vårt psyke trots att detta är verkligheten idag. Trots att den är verklig fortsätter den att vara overklig i makthavarnas hjärnor.

Frågan är, vem lever i verkligheten och vem lever i en illusion. Går vi tillbaka till före 2004 så hade dessa makthavare helt rätt eftersom det inte fanns någon karta, som på den tiden när ingen röntgen fanns, samma mönster upprepar sig.

Idag när röntgen och andra typer av överblick är skapade, skulle väl ingen säga att det inte är möjligt.

Så vad är det som gör det så omöjligt att tänka karta inom den psykologiska världen. Denna destruktivitet i makthavarnas tänkande innebär att liv offras varje dag i onödan, Ingen makthavare har visat en positiv attityd. Socialminister Göran Hägglund har fått tydlig information men har inte brytt sig alls utan bara hänvisat vidare nedåt i organisationen, hur tänker han? Det är verkligheten. Liv går till spillo.


Varje försök till att nå en makthavare har inneburit bortstötande utan att dessa makthavare tagit reda på det som krävs.

Det som är riktigt illa är att ingen verkar kunna ta till sig denna naturlag, det är faktiskt en naturlag! Ingen komplexitet kan lösas utan en tydlig överblick som är klar att användas redan innan processen startar.

Du som läser detta, hjälp gärna till, ställ krav, människor dör. Det kan vara en anhörig till dig som fastnar i ett psykiskt tillstånd eller i missbruk nästa. Och om inte dessa makthavare har vaknat till dess är riskerna ohyggligt stora.


Anders Tedestrand



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar