Psykologisk orienteringstränare

TEDESTRAND COACHING AB
www.psykologiskorientering.se
info@psykologiskorientering.se
073-810 82 35

tisdag 12 november 2013

Depressioner är idag lika svårbehandlade som cancer var utan röntgen!


Depression näst viktigaste källan till funktionsnedsättning i världen!
http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=406&grupp=12718&artikel=5695672&utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter



Svåra psykiska tillstånd idag kan jämföras med cancer innan röntgen fanns, lika allvarligt och utan lösning! Men lösning finns idag även på psykisk ohälsa, den visuella överblicken som leder processen!
Om det inte är som jag säger, hur kommer det sig då att depressioner snart är den största folksjukdomen och verkar i det närmaste obotlig som det ser ut idag? Det krävs som alltid vid svåra problem en röntgen, karta eller ritning för att lösa komplexa problem. Det är en naturlag och all tidigare erfarenhet visar att när utvecklingen nått dit så löser människan svåra problem på ett konstruktivt och produktivt sätt. Detta gäller även inom psykologin! Hjälpmedel finns idag men intresse måste väckas!
Ta del av denna naturlag via artiklar och videos. Den visuella överblicken finns och används med mycket goda resultat av Psykologisk orientering.

Artiklar: http://www.mynewsdesk.com/se/search?utf8=%E2%9C%93&query=tedestrand

Videos: http://www.youtube.com/user/Tedestrand

Kontaktuppgifter nedan;

Anders Tedestrand


Ny webbsida på gång för Psykologisk orientering, publiceras inom de närmaste veckorna! Till dess håll till godo med den gamla versionen: www.tedestrand.se




www.tedestrand.se

info@tedestrand.se

mobil: +46738108235




2 kommentarer:

  1. Har här en del ärliga frågor som jag vill ställa från hjärtat:

    Hur menar du med din kommentar ang. Malous program där de berörde Bipolär sjukdom. Du har skrivit detta på din offentliga facebooksida:

    "Om bipolär sjukdom hos Malou. Den drabbade uttrycker att det är kronisk hjärnsjukdom, vilket det inte alls är om man inte har en hjärnskada. Några hjärnskador finns sannolikt inte alls hos dessa personer utan det handlar om prägling från barndomen som i kombination med känsligheten i personligheten skapar sjuka tillstånd."

    Och jag undrar nu ifall min tolkning är rätt: du avvisar alltså helt biologiska orsaker vad gäller bipolär sjukdom? Innebär det dessutom att du avvisar hela neuropsykiatrin som nonsens? Fråga nummer två är därmed; ser du neuropsykatri, SSRI, centralstimulerande, etc... som verktyg vilka inte leder till ett bättre psykiskt mående i fall med ex. klinisk depression/ätstörning/NPFdiagnos etc? Och hur menar du egentligen att din metod ska bota anorexisjuka, som helt utan sjukdomsinsikt, och med sitt manipulativa sätt att till varje pris försöka slippa "bli friska" från en sjukdom de själva förnekar?
    Skulle vara intressant att få svar på detta, eftersom jag själv har god självupplevd erfarenhet av diverse psykiska instabila perioder, upprepade depressioner, ätstörningar, etc. genom hela mitt liv men idag (28 år) har hittat en god stabil grund, och lärt mig hantera mina svaga punkter på ett fungerande och konstrunktivt vis. Jag har svårt att se hur jag hade kunnat komma såhär långt, och må såhär bra psykiskt, utan alla de stödinsatser och metoder som du verkar anse vara lägre stående än din metod.
    Då jag fick reda på din metod via en blogg och därefter lästa på lite om din metod, och det skulle som sagt vara intressant att höra hur du tänker/menar med det du skriver. inget ont, bara nyfikenhet! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!

      Nej, jag avvisar inte biologiska orsaker men dessa är oftast inte hjärnskador. Den biologiska delen handlar som i alla andra psykiska tillstånds uppkomst om att vi biologiskt har olika känslighet. Och när vi utvecklar olika psykiska tillstånd inklusive bipolaritet så har det i huvudsak med känsligheten (biologiskt) och den formning vi utsätts för i familjen och i vår omgivning under uppväxten. Detta skapar i grunden våra präglade "minneskort" som i sin tur styr våa tankemönster som skapar de känslor vi upplever och när det då gått snett så uppstår olika komplexa psykiska tillstånd.

      När vi ska lösa dessa problem så finns det en grundläggande fråga som styr -är dessa problem komplexa? Svaret här är JA! Eftersom problemen är komplexa krävs en visuell överblick som är möjlig att lära ut till den som ska lösa problemet, om det är ätstörningar eller annat spelar ingen roll, det är den felaktiga präglingen som ska rättas till, och det kan bara den som bär på problemet göra själv, och för att göra detta själv krävs något både mycket tydligt och enkelt skapats som varje patient kan följa - detta innebär inte att alla kommer att lösa sitt problem, men det ger möjlighet till i princip alla att få den möjligheten - skillnaden är att utan en visuell överblick att använda ä flertalet chanslösa. Samtalet kan inte lösa komplexitet, det är en naturlag, det krävs alltid en visuell överblick och den är uppfunnen via Psykologisk orientering och min egen process. Manipulerandet som alla med ett svårt psykiskt tillstånd har blir möjligt att komma igenom när man får förståelse för varför och hur genom den visuella överblicken.

      Det handlar inte om "lägre stående" eller "högre stående" . Det jag beskriver är en naturlag, ska flertalet få hjälp kräves det jag visar. Att ett fåtal kommer igenom även idag är ingenting märkligt - det allvarliga är att flertalet inte gör det pga. av att vi inte har metoder som fungerar.

      Anders Tedestrand
      Psykologisk orientering

      Radera