Psykologisk orienteringstränare

TEDESTRAND COACHING AB
www.psykologiskorientering.se
info@psykologiskorientering.se
073-810 82 35

måndag 19 september 2011

Svalt intresse för revolutionerande behandlingsmetod? vad kan det bero på??


Jag vill beskriva en problematik man möter i samhället när man försöker förändra det befintliga som varat under en längre tid.  Jag vill visa hur hårt vi kan fastna i det vi tror är den enda och sanna lösningen.

Om det är generellt kan jag inte svara på. Det jag ser och konstaterar är att inom området missbruksvård, psykoterapi och psykiatri är det nästintill omöjligt att få någon att reagera - eller lyssna på något som inte har att göra med det som redan finns i metodväg. 

Det finns en attityd som är allt för bestämd, att det som inte är vetenskapligt beprövat finns inte. Men verkligheten är följande; om något inte uppmärksammas  kan det ju inte bli vetenskapligt beprövat. Det blir en paradox - och en moment 22 situation.

Jag pysslar inte med hokus pokus, utan vill så snabbt som möjligt få till en vetenskaplig utvärdering. Det är tyvärr svårt att hitta människor som är tillräckligt öppna som kan - och vågar stödja det outforskade.

Dessutom är metoden till stora delar vetenskaplig genom inslag av redan utvärderade delar av olika vetenskapliga metoder. Men dessa metoder är inte det nya i Tedestrand-Metoden. Det är det nya som gör skillnad och som måste prövas vetenskapligt.

Så både media och många i branschen visar ett ointresse och ett oansvarigt beteende genom detta förhållningssätt. Det borde vara tvärtom inom de branscher som är satta att hjälpa människor genom öppenhet, ansvarstagande, medkänsla och empati. Allt nytt som kan vara en möjlig förbättring av vården borde vara något man med tacksamhet, nyfikenhet och intresse undersöker noggrant.


  • Efter att ha publicerat ett antal pressmeddelanden bl.a genom mynewsdesk, det en tydligare än det andra.
  • Trots tydliga hänvisningar till webbsidan där både uppseendeväckande klientintervjuer - och pålitliga bekräftande referenser finns.
  • Trots att jag beskrivit ALMI innovations stora engagemang. Som tillsammans med en ledande beteendevetare i Sverige bekräftar att det jag skapat verkligen och med stor sannolikhet gör skillnad i behandlingen av missbruksproblem och olika psykiska tillstånd.

  • Trots att jag specifikt skickat pressmeddelande till de mest framträdande media i landet.
  • Trots att jag skickat personliga mail med information till ledande personer inom media. Senast ett mail till den person som ansvarar för Aftonbladets beslutade granskning av psykiatri.

  • Jag har också kommunicerat genom olika sociala medier till ledande politiker etc. med samma resultat. Och sist men inte minst även informerat missbruksutredningen som kanske borde ta sig tid att kommunicera med mig om detta?

Trots allt detta verkar inte media eller andra ledande personer vara intresserade av att visa - och/eller ta till sig en bättre lösning för de problem som skapar ett oerhört lidande för så många.

Hur kommer det sig? Jag tror att det handlar om två saker. Fasthållande i det gamla, och att man avfärdar det genom rättfärdigandet; "inte vetenskapligt grundat". För tusan , först måste det uppmärksammas! Vem ska annars ta sig an en vetenskaplig utvärdering?

Om jag mot förmodan får kontakt med någon via olika sociala medier, ex. twitter, vilket har hänt  så är misstänksamheten orimligt stor. Man har oftast redan bestämt sig för att det inte finns något utöver de samtalsbaserade metoder som finns. Så utan att ta reda på mer trycker man in stopknappen och går vidare, stolt,  eftersom man stoppat något som inte finns? Hur tokigt det än låter så är det verkligheten.

Dagens nyhet måste då vara till media och andra som inte kan se det nya av olika skäl. VAKNA!!! Det är faktiskt sant, metoden finns, den heter Tedestrand-Metoden. Ni hittar information här;  http://www.tedestrandmetoden.se

Ni når mig på mobil 073-810 82 35 eller mail anders.tedestrand@gmail.com

 Önskar er alla allt gott! Tänk på att; Håll er ifrån psykiska problem eller missbruk. Det kan vara allt för svårt att ta sig ur med de metoder som hittills används.

Oxelösund 2011-09-19

Anders Tedestrand



1 kommentar:

  1. Ge inte upp Anders! Jag tror helt enkelt att etablissemanget känner sig hotat av nya idéer. Och journalisterna, de som har specialiserat sig på detta område, vågar inte stöta sig med etablissemanget. Vi pratar ju om den professionella "samtalsindustrin" som omsätter miljarder.

    Men mot detta står en annan grupp. En ständigt växande grupp, nämligen dina klienter. De vet att du har rätt. För varje månad blir det fler och fler... Så trägen vinner, Anders! Alla etablissemang faller till slut, och ger plats för nya idéer. Den "kritiska massan" ska bara bli tillräckligt stor först!

    Jag tror stenhårt på dig. Och jag tycker man kan se en parallell till hur hur hårt alternativmedicinen fick kämpa i börjar; akupunktur, kiropraktik, osv. Men till slut vann sanningen.

    SvaraRadera