Psykologisk orienteringstränare

TEDESTRAND COACHING AB
www.psykologiskorientering.se
info@psykologiskorientering.se
073-810 82 35

onsdag 2 januari 2013

Undersöker Lanzas dna - farligt vilseledande för mänskligheten!


img 
Adam Lanza.

Undersöker Lanzas dna i jakt på ondskans gen

28 dec 2012 Forskare i USA ska nu samla in dna-prover från Adam Lanza – mannen bakom skolmassakern i Newtown.
Genetiker vill nämligen undersöka om han – och andra bakom vansinnesdåd – bär på en särskild gen.
– De kan leta efter mutationer som kan vara associerade med mentala problem och som kan öka risken för våldsamhet hos personen, säger Arthur Beaudet, professor på Baylor College of Medicine. http://mobil.aftonbladet.se/nyheter/article15990801.ab?partner=wwwredirect


Detta är fullkomligt idiotiskt, det vilseleder och slår sönder alla möjligheter till att förebygga eller uppnå bättre lösningar på de problem som orsakar dessa ohyggliga katastrofer. Det är inte små detaljer i en människa som behöver undersökas, det är sällan något annat problem än att man gått vilse i livet genom en längre destruktiv process. Som att sätta en groda i en kastrull, slå på plattan och grodan kommer inte att märka när det börjar bli för hett eftersom det går så långsamt.. (Det är en metafor som jag inte alls vet om den stämmer eller inte, men principen för formning av tankemönster som blir ledande och nästintill omöjliga att bryta beskrivs bra på det sättet)

Det handlar inte om DNA för 99.99% av fallen med största sannolikhet. DNA och personligheten är i princip alltid okej, det är felaktig formning som skapar "odjur" inte DNA. Det handlar om en människa som i en process formats till ett "odjur" genom enorma känslomässiga problem som uppstått under längre tid, sannolikt inletts redan från barndomen. Det är att jämföra med att vandra i en skog under lång tid och man blir mer och mer vilse. Då kommer det inte att hjälpa att dissekera vare sig skogen eller orienterarens DNA eller annat "detaljplotter" Det enda som kan leda ur dessa tillstånd som är komplexa oavsett om det är psykologi, skogar, kirurgi eller annan komplexitet är den överblick jag talar om.

Den kan användas på två sätt, att förebygga snabbt det man ser är på väg att urarta eller att lösa problemen för flertalet via olika vårdformer öppet eller på institution med en överblick


Kartor ger snabba resultat som blir varaktiga för flertalet. Forskning och metoder där man dissekerar och försöker hitta det patologiska blir vilseledande i nästintill alla fall är djupt destruktivt och kontraproduktivt för att lösa problem, kunskapsbanker utan överblick är kontraproduktiva. 

Vi har bara inte förstått att denna lag för komplexitet även gäller inom psykologins område. Lagen för komplexitet som ska hanteras av människan är generell och gäller alla typer av komplexitet som ska förebyggas, lösas, återskapas eller byggas upp genom människans begränsade förmåga att hantera stora mängder information.

Visar här ett annat exempel på det jag menar angående forskningen som vilseleder dessa verksamheter och dess företrädare till mer misslyckanden:
http://tedestrand.blogspot.se/2012/12/angest-alkoholism-eller-schizofreni.html

Argument och konkreta bevis som visar sannolikheten till det jag visar:
http://tedestrand.blogspot.se/2012/12/hur-mycket-bevis-behovs-for-att-se.html

Ett konkret exempel på terapi med karta för ett mycket komplex  tillstånd ledd av mig som psykologisk orienteringstränare:
http://tedestrand.blogspot.se/2012/12/tredagarsterapi-med-karta-efter-7.html

Anders Tedestrand


1 kommentar:

  1. Kenneth Forsström8 januari 2013 kl. 13:05

    Vi vill gärna att det ska vara en sjukdom som kan botas med piller eller kirurgi bakom sådant beteende, jo det vill vi!!! Men visst är det sant att man är vilsen och sårad i sin själ när man gör sådant.

    SvaraRadera